Europas hälsosammaste förskola!

Standard

Idag har vi varit på en sprillans nybyggd jättefin förskola i Listerby – Backsippan! De berättade att det var Europas hälsosammaste förskola! Wow vad beror det på undrade jag – svaret blev: bra ventilation, ett friskt hus och mkt utevistelse. Barn som haft problem med sjukdom på andra förskolor hade faktiskt blivit friskare när de fått flytta till Backsippan!

När vi kom in i rummet vi skulle spela i blev vi förvånade – heltäckningsmatta!? Vi frågade om den och de berättade att det var en speciell allergimatta, i rutor som gick att ta upp om ngt obehagligt skulle spillas på dem el dyl. Fantastiskt! Dessutom ljuddämpande i en underbar blå kulör som gjorde mig alldeles glad!

Hur gick våra föreställningar då? Jo faktiskt väldigt bra – några av våra bästa – barnen kändes trygga, glada och engagerade precis som personalen som var aktiv, positiv och uppmuntrande. Tack ska ni ha för en jättefin dag!

IMG_8293IMG_8292 IMG_8296

Om Karin

Jag är en klarinettspelande rytmikpedagog som även kan vara katt, höna, dinosaurie, stjärna eller drake. Med klarinetten i fickan, gitarren på magen och spring i tårna möter jag barn i framförallt mindre storlekar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s