Småkrypsrytmik!

Standard

Småbarn sjöng om småkryp på biblioteket – Ystads Allehanda 2018-05-26 09:55

Småkryp fr YA

Foto: Mark Hanlon

Förklädd till spindel förklarade rytmikpedagog Karin Holmström:

– Vi brukar ha spindeldisco varje fredag, mina kompisar och jag. Med det somriga temat ”småkryp” samlade bibliotekets sångstund cirka 20 entusiastiska 1–5-åringar på fredagen.

Och så drog hon igång festen med gitarren och kompades genast av handklapp, fotstamp och förtjusta skratt. Många av barnen kände redan till ”Imse, vimse” och de andra klassikerna på repertoaren och kunde utan problem sjunga med.

– Det här är ett jättebra initiativ, det är kul att det händer grejer här i Skurup. Det är faktiskt andra gången vi är här på biblioteket, de har mycket för barn, säger nyinflyttade Ida Persson som besökte sångstunden med barnen Birk, 2 år, och Frej, 6 veckor.

Mellan låtarna passade Karin Holmström också på att förmedla lite småkrypskunskap till besökarna som fick lära sig att en spindel har åtta ben, en tusenfoting många, många fler, medan en nyckelpiga får nöja sig med sex stycken.

En bild på insekten ”bärfis” utlöste en fnissig diskussion och ””Lilla snigel akta dig, annars tar jag dig” drog igång en spännande, småvild lek i publiken.

– Det här var lyckat, konstaterade bibliotekarien Ingrid Karlsson Espersson. Fredagens småkrypsrytmik var säsongens sista ”Gåsamys” för barn på Skurups bibliotek. Småkrypskonserterna har också hållits på biblioteken i Abbekås, Skivarp och Rydsgård.

http://www.ystadsallehanda.se/skurup/smabarn-sjong-om-smakryp-pa-biblioteket/

Om Karin

Jag är en klarinettspelande rytmikpedagog som även kan vara katt, höna, dinosaurie, stjärna eller drake. Med klarinetten i fickan, gitarren på magen och spring i tårna möter jag barn i framförallt mindre storlekar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s